PAPINA PORUKA NA SVJETSKI DAN MIRA: ‘Politika nije rezervirana samo za one koji vladaju’

Na Svjetski dan mira, prvi dan nove godine, papa Franjo izrazio je žaljenje zbog razjedinjenosti svijeta i pozvao svakoga da uloži svoj dio u zajednicu u službi mira, prenijele su u utorak agencije iz Vatikana.

“Koliko je samo raspršenosti i samoće svuda oko nas. Svijet je potpuno povezan, a opet čini se da postaje sve više razjedinjen”, rekao je Papa u tradicionalnoj novogodišnjoj poruci na Trgu sv. Petra u Rimu, kako prenosi agencija Reuters.

U homiliji je odao počast majčinstvu kazavši da je kratkovidan onaj svijet koji gledajući u budućnost zaboravlja “majčinski pogled”.

Na dan kada se slavi Bogorodica istaknuo je važnost majke kao nositeljice obitelji.

“Politika nije samo za one koji vladaju”

Takav svijet “može povećati svoj profit, ali neće više druge vidjeti kao djecu. Zgrtat će novac, ali ne za svakoga. Svi ćemo stanovati u istoj kući, ali ne kao braća i sestre”, rekao je Papa.

Politika nije “rezervirana samo za one koji vladaju”, ustvrdio je jer “svatko može pridonijeti svojim kamenom izgradnji zajedničkog doma”, piše agencija AFP.

“Svi smo odgovorni za život grada, za zajedničko dobro i politika je dobra sve dok svatko ulaže svoj dio u službi mira”, rekao je Papa s prozora apostolske palače u Vatikanu.

Svjetski dan mira uveo je papa Pavao VI. 1967., i svake godine na taj dan Sveti Otac obraća se šefovima država cijelog svijeta porukom kojom poziva na promišljanje  o miru.

Rimokatolike je Papa u utorak pozvao da ostanu ukorijenjeni u Crkvi poručivši im “Jedinstvo je važnije od raznolikosti”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. i vatikan i iluminati – bildenberzi imaju istog gospodara

    Reply
  2. napokon netko s kim se mogu slozit! Papa je u manjini i defanzivi
    zidovi i rotsildi+rokfeleri…to je sve previse javno i svak danas misli da su oni u sve umjesani…bez daljnjeg u neke stvari jesu,ali bas to,gdje se najmanje nadas,tu viri najvece zlo Vatikan pokušava se izboriti za bolje mjesto novi Papa ima smisla ali sve ide teško zaista.To ništa nije čudno.Nekada su Masoni i Vatikan bili u sukobu ali sada po mojim saznanjima Masoni imaju prevagu u svjetu u odlučivanju sa dolaskom Trampa ravnoteza se pomjerila u odnosu na Vatikan jer masoni imaju veću novčanu moć …..Britanska kkruna, Tramp izrael …itd.

    Reply

Komentiraj