NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI OSTOJIĆA! Uhapšeno nekoliko osoba…

Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u utorak, u klasičnoj sačekuši u tom gradu, a policija RS danas je uhapsila više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ovom likvidacijom. Ostojić je likvidiran sa tri hica, u 23.05, kad je izašao iz auta kod kluba “Sparta”, čiji je suvlasnik.

Kako saznajemo, maskirani ubica potom je izašao iz golfa pet i ispalio prema njemu rafal s leđa te pobjegao, a ubrzo je golf nađen zapaljen u selu Ivanići, u opštini Istočno Novo Sarajevo. Građani su zvali policiju i ulice su ubrzo bile blokirale, a Ostojić je hitno prebačen u bolnicu “Srbija”. Kako su rekli iz ove zdravstvene ustanove, dovezen je bez pulsa i nije davao znake života, a imao je tri prostrijelne rane u karlici i preponama.

Ostojić je prebačen na Intenzivnu njegu, gdje mu je urađena reanimacija i uprkos naporima ljekara, mladić je izdahnuo oko 23.50.

U Sarajevu su danas zbog dovođenja u vezu s ovim slučajem uhapšeni muškarac i žena nakon što im je policija opkolila reno klio crnogorskih registarskih oznaka ispred zgrade Ambasade SAD. Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS, nije mogla da potvrdi informaciju da se uhapšena lica dovode u vezu s ubistvom mladića, ali je istakla da su sarajevski policajci na zahtjev PU Istočno Sarajevo kontrolisali jedno vozilo, a lica predali u PU Istočno Sarajevo.

Povodom smrti mladića oglasio se i Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, koji je apelovao na nadležne institucije da što prije otkriju ubicu da bi građanima vratili vjeru u bezbjednost. Pozvao je MUP RS i nadležno tužilaštvo da se maksimalno posvete ovom slučaju da bi ubistvo bilo riješeno i da se takve tragedije ne bi ponavljale.

“Nikada nisam sumnjao u aktivnosti MUP-a, ali se jednostavno radi o tački preloma koja treba da bude riješena. Ovdje nema alternative i nema mjesta nagađanjima”, zaključio je Ćosić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj