SRBIJANSKI TABLOIDI PROŠLE GODINE NA NASLOVNICI NAJAVILI RAT 265 PUTA: Prema njima Srbija ratuje sa svim susjedima osim Rumuna

Srbijanski tabloidi Informer i Srpski telegraf su tijekom 2018. godine 265 puta na naslovnim stranicama najavljivali ratove i sukobe. Najveći broj tobožnjih ratova je tako bio “vođen” sa “ustašama” (47 puta) i “Šiptarima” (30 puta).

Prema ova dva tabloida Srbi su oružane sukobe imali sa svim susjedima osim Rumuna. Do ovih je podataka došao Stefan Janjić, urednik portala Fake news traga koji je tijekom godine pratio sve te “ratove”.

Fiktivni rat i fiktivna obrana

“Fiktivni rat podrazumijeva i fiktivnu obranu i to je ključ našeg uspjeha. Kada nas napadaju nepostojeći džihadisti, mi se branimo nepostojećim migovima. Da nije tužno i zastražujuće, bilo bi bajkovito”, rekao je Janjić za Danas.

“Nakon najava da Hrvati napadaju Apatin, džihadisti Kosovsku Mitrovicu, a Bošnjaci Banjaluku, mislim da je pitanje vremena kada će Rumuni otvoreno iskazati pretenzije ka Vršcu”, kaže ironično Janjić.

Pozitivni likovi – Vučić i Putin

Najtiražnji srpski tabloid Informer tako je nedavno najavio i nuklearni rat. Put od pozitivca do negativca u Informeru je prošao i američki predsjednik Donald Trump, koji je od naslova “Trumpe, Srbine”, za samo nekoliko dana došao do naslova “Trump Šiptar”.

Janjić za Danas kaže kako je nedvosmislena pozitivna uloga za Informer uočena kod sano dva aktera – Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

 

(Global CIR/Danas/Agencije)

Komentiraj