POČELI MINUTOM ŠUTNJE: Sa skupa u Beogradu zatraženo povlačenje s funkcija čelnika RTS-a

Građani su s protesta ‘Jedan od pet miliona’, koji je održan petu subotu zaredom, zatražili da se s funkcija povuku generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović, jer “umjesto činjenica emituju klevete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Na čelu kolone od nekoliko hiljada ljudi su bili transparenti “Jedan od pet miliona” i “Stop krvavim košuljama”, a mogli su se vidjeti i transparenti “Vrati otete penzije”, “Jeremić je budućnost Srbije” i “Vojsko, policijo, zaustavite izdaju! Branite Ustav! Stanite uz narod!”, kao i “Reci ne MHE”.

Protest je počeo minutom ćutanja preminulim glumcima Marku Nikoliću i Ivi Gregureviću, kao i nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Dragoslavu Šekularcu.

Transparent o ‘Dosovskom režimu’

Kao i prethodne subote, u Takovskoj ulici učesnike protesta dočekao je transparent “Dosovski režim oslobodio je 2.000 albanskih terorista, a srpske generale prodali Hagu”, koji je držao predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić.

Protest je završen kod platoa Filozofskog fakulteta, odakle je i počela šetnja, a saobraćaj je bio obustavljan ulicama kojima je kolona prolazila.

Osim Beograda, građanski protesti danas su organizovani i u Nišu, Kragujevcu, Požegi i Novom Sadu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj