‘TI BROJIŠ, MI ODBROJAVAMO’: Protest u Beogradu petu subotu zaredom

Peti prosvjed građana protiv nasilja pod sloganom “Jedan od pet milijuna” počeo je u 18 sati u Beogradu. Na prosvjedu su govorili glumci Radoslav Milenković i Branislav Trifunović, a zatim su građani krenuli u šetnju beogradskim ulicama.

Građani su na prosvjed došli s transparentima “Počelo je”, “Ti brojiš, mi odbrojavamo”.

Glumac Bane Trifunović je na početku prosvjeda pročitao pismo upućeno glavnom uredniku RTS-a Draganu Bujoševiću, u kojem ga, između ostalog, poziva da se povuče s tog mjesta, jer je, kako kaže, zloupotrijebio svoj položaj i poručio mu: “Dragane Bujoševiću, nije srpski šutjeti”, piše N1.

“Bujoševiću, vrijeme je da te građani podsjete na neke činjenice. Građani koji plaćaju pretplatu za javni servis podsjećaju te da si odgovoran javnosti i gledateljima, a ne političkim interesima vlasti. Građani te podsjećaju da moraš poštovati njihovo pravo na istinu, da ne koristiš javni servis u propagandne svrhe, da nemaš pravo da mijenjaš činjenice i obmanjuješ javnost”, kazao je Trifunović sa govornice.

Glumac Radoslav Rale Milenković jerekao da okupljeni građani nisu “ni gluplji, ni lijeniji, ni veći ološ, ni veći neradnici, ni izdajnici, od bilo kojeg običnog čovjeka u na svijetu”.

“…I zato imamo pravo da svi mi – ološ, šljam, lijenčine i izdajnici, kao i ovo malo finih ljudi među nama, živimo normalno u zemlji u kojoj su zakoni jednaki za sve i u kojoj od svog rada možemo hraniti svoje porodice”, kazao je Milenković.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj