OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Kevin Spacey na sudu se izjasnio da nije kriv

Sud u američkoj saveznoj državi Massachusetts podigao je danas optužnicu za seksualno zlostavljanje Kevinu Spaceyju i dodao da američki glumac može da bude na slobodi, ali pod određenim uslovima, javila je agencija France-Presse.

Glumac, koji je bio prisutan na sudu u Nantucketu, nije se izjašnjavao tokom saslušanja, ali su pojedini američki mediji prenijeli da su njegovi advokati na sudu rekli da se glumac izjašnjava da nije kriv za pripisana djela.

Sud je Spaceyju naložio da do narednog ročišta 4. marta ne smije da bude u kontaktu s osobom koja ga je tužila za seksualno zlostavljanje.

Spacey (59) optužen je da je 2016. seksualno zlostavljao 18-godišnjaka u restoranu na ostrvu Nantucket, u Massachusettsu.

Pored te optužbe u Los Angelesu je u toku istraga o drugom mogućem seksualnom zlostavljanju poslije navoda meksičkog glumca Roberta Cavazosa da je s poznatim glumcem imao nekoliko susreta “blizu zlostavljanju”.

“Bilo je dovoljno da si muškarac, mlađi od 30 godina da bi Spacey bio slobodniji da te dodirne. To je postalo uobičajeno da smo se svi šalili na taj račun”, naveo je Cavazos, glumac koji se pojavljuje u američkom filmu “Rush”.

Spacey osvojio je dva Oscara, za najboljeg glumca u ostvarenju “Američka ljepota” 1999. godine i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu “Dežurni krivci” iz 1995. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj