TRAMP ‘PREVAZIŠAO’ BUSHA! Među Amerikancima sve više onih koji žele iseliti iz zemlje

Po podacima ankete što ju je proveo Institut Gallup, tijekom 2017. i 2018 godine želju za iseljenjem u inozemstvo iz Sjedinjenih Država iskazalo je 16 posto stanovnika te zemlje, većinom u susjednu Kanadu.

U prosjeku je želja stanovništva za odlaskom iz SAD-a dosad bila najveća u vrijeme kada je na čelu države bio republikanac George Bush mlađi. Tada je odande željelo emigrirati 11 posto Amerikanaca.

Gallupovi podaci kažu da je u vrijeme vladavine demokrata Baracka Obame iz zemlje željelo iseliti oko deset posto stanovnika Sjedinjenih Država.

Treba istaknuti da su želja za iseljavanjem i stvaran odlazak iz domicilne zemlje dvije različite stvari. Gallup ističe da su podaci odraz trenutačnog raspoloženja stanovnika zemlje u kojoj oni žive.

U vrijeme kada državu vodi Donald Trump, iz SAD-a u inozemstvo želi otići 20 posto ženske populacije, među kojima 40 posto žena mlađih od 30 godina.

U Obamino je vrijeme iz zemlje željelo iseliti deset posto ženskog stanovništva, a u vrijeme vladavine Busha mlađeg njih jedanaest posto.

Kada je riječ o muškoj populaciji, čini se da njima Trumpova era odgovara. Želju za odlaskom iz zemlje izrazilo je ‘samo’ 13 posto muškaraca, što je slično razdobljima u kojima su na čelu države bili Obama (10 posto) i Bush mlađi (11 posto).

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj