NAMA JE DRAG SVAKI GOST! Dodik ‘ukopava kolegu’: Zahvalan sam gospodinu Čoviću!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govorio je danas o prisustvu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija na jednom od prijema povodom obilježavanja Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Prisustvo Čovića i Del Vehcija na ovom prijemu izazvalo je mnogo komentara u BiH, ali i Hrvatskoj.

“Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsjednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negdje ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci. Negdje na samom kraju prijema ja sam se sreo s njim. Kako to neko tumači to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju”, poručio je Dodik.

“Želim da kažem veoma jasno da ćemo i mi na njihov poziv kada budu obilježavali važne narodne pranznike, mi ćemo biti, bez obzira što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem”, naveo je Dodik.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj