(VIDEO) IRENA IVIĆ ODUŠEVILA AMERIKU: Vozila autobus pa ugledala bebu kako sama i bosa trči ulicom…

Irena Ivić, porijeklom iz Srbije, u četvrtak je dobila zbog svog podviga nagradu okruga Milwaukee. Ona je vidjela mnogo toga tokom karijere vozačice u gradskom prevozu Milwaukeeja, ali je bila šokirana onim što je vidjela 22. decembra. Dok je vozila autobus ugledala je bebu, mlađu od godinu dana, kako bosonoga hoda prometnom ulicom u pelenama i benkici po hladnom vremenu, prenosi Anadolija.

Ivić je zaustavila autobus, odmah istrčala na ulicu i spasila izgubljenu i uplakanu bebu. Odvela je dječaka na sigurno, u autobus, gdje su ga ogrnuli kaputom putnice, kako bi se ugrijao, jer je vani temperatura bila ispod nule. https://twitter.com/RideMCTS/status/1083497437245988870

Majka ima psihičkih problema

Pozvali su pomoć, a zatim je dječak zaspao u Ireninim rukama. Ubrzo su na mjesto događaja stigle ekipe hitne pomoći, policije i vatrogasaca. Utvrđeno je da beba nije povrijeđena i da je u dobrom zdravstvenom stanju. Iz policije su kasnije objavili da je bebu bez nadzora ostavila majka koja ima psihičkih problema. Vlasti su na kraju spojili bebu s njenim ocem. Bio je to deveti slučaj da su vozači gradskog prevoza u Milwaukeeju pronašli izgubljeno dijete. Ivić je za svoj podvig u četvrtak nagrađena od Chrisa Abelea, administratora okruga Milwaukee.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj