HRVATSKI MINISTAR ODBRANE NA METI BEOGRADA: Podignuta prijava za ratne zločine protiv Damira Krstičevića

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra odbrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Slikovni rezultat za DAMIR KRSTIČEVIĆ

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga. Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf – Jajce. Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela – ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. SAAB je gotov isto kao nasa brodogradilista. Bolje je kupiti sest novih F 16 aviona koji lete, a mozda je moguce i dvanaest sa partnerskim popustom malom kamatom i dugorocnijom otplatom. Jer to bi trebalo iducih trideset godina posluziti svrsi.

    Reply
  2. Ako netko tamo preko Drine i Dunava, diže optužnicu protiv Potpredsjednika Hrvatske Vlade i Ministra odbrane D.Krstičevića, što to nas priječi da i mi dignemo optužnicu protiv aktualnog predsjednika Srbije, i to zbog ratnog huškanje u našoj domovini i to s mnogobrojnim ubijenima, protjeranima, spaljenim i uništenim domovima. Što se pak D.Krstičevića tiče i “njegovih zločina” neka taj advokat Bratić pogleda snimku zarobljavanja srpskog ranjenog vojnika kojeg su njegovi ostavili u bijegu. Taj čovjek je živ, eno ga u Srbiji pa ga pitajte.

    Reply

Komentiraj