(VIDEO) SIRIJSKA PVO ODBILA RAKETNI NAPAD IZRAELA: Američki desantni brod krenuo ka Siriji

Sirijska protivvazdušna odbrana odbila je napad Izraela na Damask, a njene PVO snage oborile su nekoliko izraelskih raketa iznad sirijske prijestolnice, javila je državna agencija SANA.

Kako se navodi, napad je izveden sinoć u 23.15 po lokalnom vremenu, a izraelski avioni ispalili su nekoliko raketa u pravcu Damaska iz područja sjevernog Izraela. Eksplozije su mogle da se čuju u sirijskoj prestonici.

Rojters prenosi navode sirijske državne novinske agencije da su sirijske snage oborile većinu izraelskih raketa ispaljenih na predgrađe Damaska. Navodi i da je meta bilo jedno skladište na aerodromu u Damasku.

Američki desantni brod krenuo ka Siriji

Pentagon je u pravcu Sirije poslao grupu brodova i kopnenih snaga kako bi pružili podršku onoj grupaciji koja trenutno napušta Siriju, prenosi list „Wall Street Journal“ pozivajući se na neimenovane američke vojne zvaničnike.

Kako se navodi, ti brodovi i vojnici trebalo bi da osiguraju bezbjedno povlačenje i pruže oružanu podršku u trenucima kada je vojska „najranjivija“.

Riječ je o desantnom brodu „Kirsarge“, na kojem je više stotina američkih vojnika, nekoliko helikoptera i avion.

Prethodno je takođe jedan neimenovani izvor iz vojnih krugova za „Fox News“ rekao da su SAD počele sa povlačenjem snaga iz Sirije, ali da je riječ o vojnoj tehnici a ne o ljudstvu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj