NI MANJE, NI VIŠE! Godišnji odmor bi trebao trajati osam dana, a evo zbog čega…

Prema studiji objavljenoj u “Journal of Happiness Studies”, idealan godišnji odmor trebalo bi da traje tačno osam dana.
Osmodnevno putovanje taman je dugo koliko treba da se u miru raspakujete, smjestite, naviknete na promjenu i opustite. Nakon osam dana ovi pozitivni učinci sve su manje vidljivi, prema rezultatima istraživanja.

Naučnici su zaključili kako je potrebno vremena kako biste se navikli na odmor nakon stresnog i napornog radnog perioda.

Kada nakon osmodnevnog odmora otkrijete sve njegove čari, biće vam jasno o čemu naučnici govore. Spava se bolje, oslobođeni ste stresa i uopšteno se osjećate energičnije dugo nakon povratka kući. Sve su ovo razlozi zbog kojih bi trebalo da planirate duži godišnji odmor.

Ovo ne znači da nužno treba da spakujete kofere i krenete na put oko svijeta. Čak i oni koji odluče godišnji odmor provesti kod kuće imaće iste psihološke i fizičke benefite koji osmodnevni odmor donosi, prenose Nezavisne.

Samo isključivanje iz stresa užurbane svakodnevice, svejedno da li na poslu ili kod kuće, donijeće mnogo pozitivnog raspoloženja i energije. Potrudite se da vaš godišnji odmor traje osam dana.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj