PUTIN DANAS U POSJETI BEOGRADU: Sastat će se s Dodikom, format i teme sastanka za sada nisu poznati…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostit će predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji danas dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji.

V. Putin i A. Vučić/Foto: Agencije

Prema programu posjete, doček Putina bit će na Aerodromu “Nikola Tesla”. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su poduzete ozbiljne mjere sigurnosti.

Teme tajna

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se tokom posjete Beogradu i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, potvrđeno je Sputnjiku. Format i teme sastanka za sada nisu poznati.

Putin je uoči posjete izjavio da se saradnja Rusije s Republikom Srpskom, koja je sastavni dio BiH, odvija na osnovu uzajamne koristi, a striktno u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom iz 1995. godine.

– I dalje smo usmjereni ka realizaciji, kako u Republici Srpskoj, tako i na cijeloj teritoriji BiH, projekata u sferi energetike, prerade nafte i trgovine gorivom, bankarstva, farmacije i u drugim oblastima. Smatramo da istu važnost ima promoviranje zajedničkih humanitarnih inicijativa, uzimajući u obzir rastuće interesiranje građana BiH za ruski jezik, rusku kulturu, studije u Rusiji – rekao je Putin u intervjuu za “Politiku” i “Večernje novosti”.

Velika delegacija

Lideri prosrpskog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su poziv za svečani ručak koji će u čast predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Beogradu organizirati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mediji su prenijeli da Putin dolazi s brojnom delegacijom, između ostalih u Srbiju će doputovati i ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i šef “Roskosmosa” Dmitrij Rogozin, kojem je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Štene na poklon

Vučić će Putinu pokloniti štene šarplaninca tokom njegove današnje posjete Beogradu. Riječ je o tromjesečnom mužjaku ove rase, a porijeklo vodi sa Šarplanine na Kosovu.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. tomislav dimitar jovanovski

    IDIOTI, idioti, SAR PLANINA je masiv koji obuhvata deo regiona, najveci deO otpada na MAKEDONIJA, ili vi to kao politicari dajete sar planinu na kosovarima??? CEKAM IZVINJENJE, pred da aktiviram advokate

    Reply

Komentiraj