PONUDA U PEKINGU! Jedinstvena antistres soba: Klijenti slobodni da razbijaju flaše, telefone…

U Pekingu je otvorena antistres soba u kojoj klijenti tokom pola sata mogu razbijati flaše, mobilne telefone, radio-prijemnike i slične predmete kako bi se oslobodili bijesa i frustracija.

Grupa prijatelja otvorila je prošlog ljeta antistres sobu, a boravak u njoj košta 158 juana (23 dolara).  Vlasnici tvrde da korisnici mjesečno razbiju 15.000 flaša. 

Klijenti u sobu smiju ući isključivo sa zaštitnom kacigom, a za vrijeme izbacivanja svojih frustracija smiju koristiti čekiće i drvene palice kako bi razbijali predmete po vlastitom izboru. 

U antistres sobu dolaze i maloljetnici koji su bijesni zbog školskih problema. 

Vlasnici ističu da ničim ne promovišu nasilje, već žele da pomognu ljudima da se suoče sa pritiskom svakodnevice u velikim gradovima poput Pekinga. 

Oni napominju da sobu najviše posjećuju mladi u dobi između 20 i 35 godina. 

Slična ponuda postoji i u drugim zemljama, poput SAD. 

Vlasnici navode da je sobu nedavno posjetila Kineskinja, koja je sa zadovoljstvom razbila uokvirene fotografije sa svog vjenčanja.

Uskoro će, kako navode portali, pozivajući se na kineske medije, biti otvorena još jedna slična prostorija u šoping centru, gdje će ljudi moći da predahnu od kupovine tako što će u antistres sobi razbiti neki predmet.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj