SDP U TUZLANSKOM KANTONU POČINJE PREGOVORE SA SDA I PDA! Predsjedništvo Naše stranke: Nema koalicije sa HDZ-om, SDA i SNSD-om

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, na sinoćnjoj sjednici, odlučilo je da partija krene u pregovore sa SDA i PDA o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Na sjednici su donesena četiri zaključka, a vrlo brzo slijede pozivi za pregovore.

Na sjednici je zaključeno da SDP TK, kao pobjednička stranka, mora biti dio vlasti, jer samo tako mogu kreirati ambijent koji su biračima obećali tokom predizborne kampanje. Također, zaključeno je da je SDP učinio sve da “građanski blok” uspije te da nijednim potezom nisu utjecali na raspad prethodne “koalicije 19”.

Pregovarački tim SDP-a trećim zaključkom dobio je ovlaštanje da uđe u pregovore sa SDA i PDA, ali naglašeno je da će SDP u vlast ići samo kao dio “BH bloka” koji pored ove stranke, čine i DF i Naša stranka.

Nema koalicije sa HDZ-om, SDA i SNSD-om

Iz Naše stranke, u kratkom saopćenju za javnost, poručeno je da Predsjedništvo te stranke ostaje pri stavu da ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om.

– Predsjedništvo Naše stranke na sjednici održanoj 19. 1. 2019. u Sarajevu jednoglasno je potvrdilo: Naša stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om – navodi se u saopćenju za javnost Naše stranke.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj