MOMAK KOJI JE POŠARAO SPOMENIK TUĐMANU: ‘Zaista je točno da se u bajbukani bolje jede nego na slobodi, za doručak su dali paštetu i kruh’

Nakon što je proveo noć u policijskom pritvoru jer se sumnjiči da je na novom spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu crnim sprejem nacrtao grafit srpa i čekića, 24-godišnji Filip Drača na svom Facebook profilu pohvalio se da u pritvoru jede bolje nego na slobodi.

“Zaista je točno da se u bajbukani bolje jede nego na slobodi. Pajkani su mi za doručak dali paštete i kruva, ali barem sam jeo doručak”, napisao je Drača koji je jučer pušten na slobodu.

Smrtna kazna streljanjem

Nakon toga, ovaj mladi buntovnik, koji očigledno voli Johnnyja Casha i pjesmu N.W.A. “Fuck Tha Police”, napisao je u jednom ironičnom komentaru da će “zatražit za sebe smrtnu kaznu streljanjem” te, potom, da mu je “Soroš naredio da to učini”.

Podržava ga Radnička fronta

Kako doznaje 24 sata, Drača nikada nije bio redovan član Radničke fronte, iako je kao vanjski “simpatizer” sudjelovao u nekim njihovim akcijama.

“On je kao vanjski simpatizer sudjelovao u nekim našim akcijama. Za šaranje nismo znali ali ga podržavamo apsolutno i moralno i konkretno u ovom nezapamćenom primjeru hajke i javnog linča.

Licemjerje ovog slučaja u zemlji s desecima tisuća proustaških grafita posvuda, i tisućama antifašističkih, NOB-ovskih spomenika brutalno devastiranih, nekažnjeno tijekom 90-ih se teško može opisati riječima.

Razvlačenje njegova lica, zatim imena i na kraju Facebook profila ne samo što je potpuno nezapamćeno i neozbiljno za jedan akt grafitiranja, nego i potencijalno ugrožava njegovu sigurnost”, poručili su iz Radničke fronte za 24sata.

Neuobičajena praksa

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić tvrdi da nije uobičajeno da se osumnjičene za pisanje grafita prepraćuje istražnom sucu.

“Ne, nije uobičajeno. Riječ je o oštećenju tuđe stvari. Imamo toliko postupaka za zapaljenje automobila pa nije bilo preprata. Ne želim kritizirati niti branim ijednu političku opciju, ali meni osobno se ne sviđa selektivna primjena zakona.

Smatram da za svako ispisivanje grafita, bez obzira čija obilježja ispisivali, treba jednako postupati. Pravda mora biti slijepa upravo zato da se prema svakome isto postupa. Usuđujem se to reći jer smatram da nitko nije veći domoljub od mene”, rekao je Šerić za 24sata.

Također je upitao što je bilo s onima koji su dva puta u mjesec dana išarali slovo “U” na bisti Ive Lole Ribara u Zagrebu te je li za to netko uhićen.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Francetić

    Bolesniće kako te nije sram Tiđmana uspoređivat sa crvenim teroristima poput zloćinca Ribata. Trebalo bi i tebe preptatit zbog velićanja fašista i koljača.

    Reply

Komentiraj