SNIJEG U BOSNI, KIŠA U HERCEGOVINI: U BiH se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme…

U BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne sa susnježicom i snijegom u Bosni. U Hercegovini sa kišom.

U planinskim područjima Hercegovine može pasti malo snijega ili susnježica. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 3 stupnja.

U ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne se očekuje susnježica i snijeg. Tokom dana, snijeg se očekuje i u centralnim područjima. U Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

U utorak oblačno vrijeme. U Bosni ponegdje sa susnježicom ili snijegom, a u Hercegovini sa kišom uglavnom u jutarnjim satima. U višim područjima Hercegovine može pasti malo snijega ili susnježica. Tokom dana, bez padavina. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

U srijedu oblačno vrijeme. Tokom dana, samo ponegdje u sjevernim i istočnim područjima može provijavati i slabi snijeg. U većem djelu zemlje bez padavina. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj