JEDINA TEMA BILA ‘EKONOMIJA’?! Stefanović: Zapad nema razloga da zamjera Beogradu zbog Putinove posjete

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da kod zapadnih partnera nema razloga za zamjeranje zbog posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji.

“Srbija koristi samo jedan posto ruskog gasa koji se prodaje u Evropi, a oni se bore za svoje interese i tada ne spominju Rusiju u negativnom kontekstu“, rekao je Stefanović.

On je istakao da Srbija vodi suverenu i samostalnu politiku u interesu građana.

“Mi imamo svoju glavu i odlučujemo u svom interesu, a kada se to postavi tako, nema razloga za zameranje”, rekao je Stefanović za RTS. 

Govoreći o posjeti Putina, Stefanović je naveo da je u prvom planu bila ekonomija, što ne znači da se nije razgovaralo i o drugim temama.

On smatra da je bilo strateški važno da se postigne sporazum koji omogućuje energetsku sigurnost, još jedan dotok gasa, kao i povećanje kapaciteta skladišta u Banatskom dvoru.

“Povećava se broj fabrika i investitora, koji su zainteresovani gasifikaciju”, kaže Stefanović.

On je naveo da je drugi ekonomski aspekt razgovora sa Putinom bila izgradnja infrastukture, što treba da dovede do povećanja konkurentnosti Srbije.

Stefanović naglašava da mu je najsnažniji utisak energija više od 100.000 ljudi koji su se okupili tokom Putinive posjete i koji su prepozanali da Srbija napreduje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj