NEMIRNA NOĆ IZNAD SIRIJE: Izrael ponovo napao, sirijska PVO oborila 30 izraelskih raketa

Protivvazdušna odbrana Sirije uništila je više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi tokom odbijanja napada Ratnog vazduhoplovstva Izraela, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

“Ratno vazduhoplovstvo Izraela je 21. januara od 02.11 do 02:56 izvelo tri vazdušna napada na teritoriju Sirije sa zapada, jugozapada i juga.

“Tokom odbijanja napada snage PVO Sirije su uništile više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi”, saopštio je ruski centar.

Tokom noćašnjeg napada poginula su četiri sirijska vojnika, dok je šest povrijeđeno.

“U napadu je djelimično oštećen i međunarodno aerodrom u Damasku”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Izraelci su protekle noći napali nekoliko iranskih objekata i PVO sistema u Siriji. Napad je trajao 50 minuta i bio najduži od maja prošle godine.

Izraelska vojska: Operacija je odgovor na raketiranje Golanske visoravni

Kako je saopštila izraelska vojska, operacija je izvedena kao odgovor na raketiranje Golanske visoravni.

“Otvaranjem vatre na izraelsku teritoriju Iran je ponovo pokazao pravi cilj svog prisustva u Siriji koji predstavlja pretnju po Izrael i regionalnu stabilnost”, navela je vojska.

Mete napada su bili vojni objekti iranske jedinice “El Kuds” u Siriji, uključujući skladišta oružja koje se nalaze u području aerodroma u Damasku, iranski obavještajni centar i kamp za obuku, dodaje se u izvještaju.

Sirijski PVO je kao dogovor na napad lansirao desetine protivvazdušnih raketa, “bez obzira na jasna upozorenja da ne otvaraju vatru”, dodaje se u saopštenju.

Na kraju, Izrael je gađao i nekoliko sirijskih protivvazdušnih sistema. Nema informacija o nanesenoj šteti tokom napada.

Podsjetimo, juče su protivvazdušne snage Sirije odbile napad četiri lovca-bombardera F-16 izraelskih vazdušnih snaga uništivši sedam raketa koje su avioni bacili iz pravca Sredozemnog mora na međunarodni aerodrom u Damasku.  

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:
  1. […] NEMIRNA NOĆ IZNAD SIRIJE: Izrael ponovo napao, sirijska PVO oborila 30 izraelskih raketa […]

Komentiraj