VELIKA POTRAGA U TOKU: Između Francuske i Walesa nestao avion s najskupljim nogometašem Cardiffa!

Francuska kontrola leta potvrdila je kako je u ponedjeljak navečer s radara nestao privatni avion koji je letio iz Nanta prema Kardifu.

U avionu se nalazio Emilijano Sala (Emiliano, 28), nogometaš koji je bio zvijezda ovog prijelaznog roka. On je tokom vikenda napustio Nant, koji trenira proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. prešao u Kardif za rekordnih 17 miliona eura.

Strahuje se kako se avion srušio iznad Engleskog kanala. 

– Primili smo poruku u ponedjeljak u 20.23 sati da je mali avion nestao s radara otprilike 25 kilometara od otoka Gernzi u Engleskom kanalu. Odmah smo pokrenuli masivnu potragu i operaciju spašavanja u koju su uključeni helikopteri i brodovi. U avionu je bilo dvoje ljudi, a potragu smo morali prekinuti u dva ujutro, zbog pogoršanja vremena. Još nema traga avionu – objavila je engleska policija.

Kontrola leta potvrdila je da se avion, koji je letio iz Nanta ka Kardifu nestao sa radara u 20.30 po lolaknom vremenu.

Argentinski napadač i najbolji golgeter kluba kojeg vodi Vahid Halilhodžić, postigao je 13 golova od početka sezone što mu je i omogućilo transfer u najjaču ligu svijeta.

Potresna vijest koja je šokirala Francusku i Englesku, dolazi samo desetak sati nakon lijepog rastanka Sale i Nantesa.

Klub za koji je u tri po godina u 133 nastupa postigao 48 golova, sinoć se na društvenim mrežama od omiljenog golgetera oprostio tako što mu se zahvalio na svemu što je učinio za Kanarince.

Sala je okupio sve donedavne saigrače i fotografirao se s njima uz poruku “Posljednji pozdrav”. 

Argentinac je u Francusku stigao kao tinejdžer i potpisao za Bordo, u kojem ipak nije iskoristio svojih pet minuta, pa je išao na posudbu u Orlean, Nior i Kaen.

U Nant je stigao u julu 2015. godine za obeštećenje od milion eura, a po 12 golova je postizao u prethodne dvije sezone. Ništa nije nagovještavalo da će uslijediti ovakva eksplozija u ovoj sezoni, što je Nant uspio višestruko naplatiti.

Sala je visok 187 centimetara, ali ga, osim skok igre, krasi i odlična nožna tehnika i osjećaj za igru. Ostaje da se vidi kako će se snaći u Premijer ligi i timu kojem očajnički trebaju bodovi u borbi za opstanak u elitnom rangu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj