IGRAČ CARDIFFA PRIJE PADA PANIČARIO NA WHATSAPPU! Bivša djevojka poručila: ‘Istražite nogometnu mafiju, ne vjerujem da je ovo nesreća’

Otac nogometaša Cardiffa Emiliana Sale, koji se nalazio u avionu koji je jučer nestao na putu iz Nantesa u Cardiff, slomio se čuvši posljednju poruku koju je putem aplikacije Whatsapp snimio i poslao 15 milijuna funti vrijedan sportaš koji je upravo trebao započeti karijeru u novom klubu.

“Nalazim se u zrakoplovu koji djeluje kao da će se raspasti”, rekao je Sala, a nešto kasnije je dodao da se boji te zamolio da pošalju nekoga u potragu ako im se uskoro ne javi, prenosi Daily Mail.

Sala i pilot nestali su u malenom avionu oko 8.30 ujutro u blizini Alderneya i Kanalskih otoka. Njegova audioporuka stigla je nekoliko minuta prije nego što je avion nestao s radara.

Bio je uplašen

U jezivoj poruci 28-godišnji argentinski nogometaš zvučao je iscrpljeno i uplašeno, rekavši “pošaljite nekoga da me pronađe”.

Prije samog leta, pilot je u četiri navrata pokušao poletjeti iz Nantesa. Sala i pilot posljednji su se put javili u 8.30, a sada su nestali i, pretpostavlja se, vjerojatno su mrtvi. Olupina aviona viđena je kanalu La Manche.

U posljednjoj audioporuci koju je poslao prijateljici čuje se glasan zvuk motora u pozadini. Sala je rekao: “Bio sam u Nantesu i rješavao stvari. Sad sam u avionu za koji se čini da se raspada. Letim prema Cardiffu, to je ludo… Sutra krećemo, počinjem trenirati s novom ekipom”, rekao je. “Ako se ne javim u sljedećih sat i pol, možda bi trebalo poslati nekoga u potragu. Počinjem se bojati”, rekao je nogometaš u poruci.

Potraga za sportašem i pilotom nastavlja se danas na površini od gotovo dva kilometra uz pomoć više helikoptera, čamaca i otočana koji u vlastitim čamcima tragaju za njima.

Obitelj nogometaša u Argentini i dalje se nada da će ga pronaći živog, no nakon 36 sati od pada aviona, takvo što bi bilo ravno čudu. Očajni su jer se tragedija dogodila njihovu sinu baš u trenutku kad je “uživao u najboljem trenutku svoje karijere dotad”.

‘Istražite nogometnu mafiju, ne vjerujem da je ovo nesreća’

Nakon više od 24 sata potrage za nestalim nogometašem Cardiffa Emilianom Salom, čiji je avion nestao na letu iz Nantesa, male su šanse da će nogometaš biti pronađen živ. Ipak, njegova bivša djevojka Berenice Schkair na Instagramu moli odgovorne da ne prekidaju potragu. Za tragediju je okrivila nogometnu mafiju, no taj je tvit ubrzo obrisala.

Prvo se javila na Twitteru kratkom porukom, a zatim na Instagramu objavila poduži tekst. Poruku s Twittera u kojoj krivi nogometnu mafiju je kasnije obrisala.

“Istražite nogometnu mafiju jer ne vjerujem da je ovo nesreća”, napisala je na Twitteru.

Uz nekoliko zajedničkih fotografija na Instagramu je objavila: “Molim vas, ne prekidajte potragu!!! Ne mogu vjerovati da je potraga zaustavljena zbog lošeg vremena. Ne mogu vjerovati da su odgodili potragu za sutra i da ovako gube vrijeme. Osjećam se bespomoćno. Ne mogu prestati misliti na tebe i nadati se da ćeš biti dobro i na sigurnom.”

‘I dalje se nadam’

“Imaju li snovi rok trajanja? Svi smo mi prašina u svemiru. Najviše žalim što ti nisam rekla sve što mi leži na srcu. Nisam se izrazila i to je ono što ću naučiti iz ovoga. Oni koji me poznaju znaju za sjaj u mojim očim kada pričam o tebi. Bila sam sretna što smo se upoznali.

Srce mi je slomljeno, ne mogu ovo prihvatiti. Osjećam ljutnju, bol i bespomoćnost jer ne mogu ništa učiniti. Ti si borac Emi, snažan si i mi te čekamo. Tražite dok ga ne nađete! Sati prolaze… Pričekajmo s lažnim vijestima i poštujmo njegovu obitelj. Ja se i dalje nadam i vjerujem”, napisala je Emilianova djevojka Berenice.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj