ŠVEDSKI VETERANI! Članovi grupe ABBA uskoro ulaze u studio i snimaju nove pjesme

Članovi nekadašnje švedske Eurosong senzacije ABBA uskoro bi mogli ući u studio i početi rad na svojim novim pjesmama. Iako je ovaj pop sastav najavio objavljivanje novih pjesama do Božića, čini se da će svi fanovi morati sačekati novi materijal do ljeta ove godine.

Povezana slika

Pjesme “I Still Have Faith In You” i “Don’t Shut Me Down” grupa je snimila za potrebe Virtual ABBA showa koji je trebao biti emitiran na BBC-ju krajem prošle godine. U septembru je grupa objavila da je projekt odgođen do 2019. godine.

No, prema izvještaju Varietyja, nove pjesme ABBA-e neće biti objavljene prije ljeta. Iako nije raspravljano o pojedinostima, smatra se kako su zakonske komplikacije bile prepreka za pravovremeno objavljivanje.

“Napravili smo nove pjesme kako bismo ih stavili u novu emisiju. Međutim, kada se emisija počne prikazivati, pjesme će biti stare”, rekao je član grupe Benny Andersson.

Također, u intervjuu za IceTheSite Benny Anderson je kazao kako postoji mogućnost da ABBA uskoro uđe u studio i snimi treću pjesmu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj