ŠEPIĆ ISPAO IZ IGRE: Federalni klub NB-a potpisao dogovor sa SDA!

Predsjednici klubova zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Nezavisnog bloka (NB), Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali su koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanjem u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz SDA.

Kako je navedeno u saopćenju, sporazum je potpisan s ciljem formiranja stabilnog funkcioniranja parlamentarne većine izvršne vlasti u Federaciji BiH koja će nastaviti provedbu neophodnih socijalno-ekonomskih, kao i ukupnih reformskih procesa usmjerenih na rješavanje svakodnevnih pitanja građana.

Potpisani koalicioni sporazum odnosi se na saradnju Klubova zastupnika SDA i Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH u mandatnom periodu 2018. – 2022. godina.Kako je navedeno u saopćenju, sporazum je potpisan s ciljem formiranja stabilnog funkcioniranja parlamentarne većine izvršne vlasti u Federaciji BiH koja će nastaviti provedbu neophodnih socijalno-ekonomskih, kao i ukupnih reformskih procesa usmjerenih na rješavanje svakodnevnih pitanja građana.

Potpisani koalicioni sporazum odnosi se na saradnju Klubova zastupnika SDA i Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH u mandatnom periodu 2018. – 2022. godina.

Nezavisni blok suočava se s ozbiljnom krizom nakon oktobarskih izbora na kojim su ostvarili više nego skroman rezutat. Dio stranačkih aktivista zahtijevao je sazivanje kongresa i izbor novog stranačkog rukovodstva, no aktuelni predsjednik, Senad Šepić, odlučio je iz Predsjedništva NB-a isključiti grupu nezadovoljnika, među njima i neke od osnivača stranke, poput Sadika Ahmetovića, i zastupnike u Federalnom parlamentu, među kojim je i Eldin Vrače.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj