OTKRIVENA NOVA KNJIGA ADOLFA HITLERA: U njoj pronađen stravičan plan kojeg je planirao ostvariti na drugom kontinentu…

U Ottawi je otkrivena knjiga koja je pripadala Adolfu Hitleru, a u sebi sadrži koban plan Trećeg Reicha za Židove diljem Sjeverne Amerike.

Od udaljenih gradova s ​​populacijom od samo 52 Židova, do velikih gradskih središta poput Toronta s desecima tisuća potencijalnih žrtava – nacisti su željeli da se njihova čistka Židova proteže preko Atlantika.

U knjizi “Statistika, tisak i organizacije židovstva u Sjedinjenim Državama i Kanadi” detaljno je opisana židovska demografija te su navedene razne židovske organizacije, ali i židovski tisak.

Hitler je planirao izbaciti Sjedinjene Države iz rata, a nacistička propaganda, prije izjave predsjednika Franklina D. Roosevelta, udvarala se američkim medijima.

U stvarnosti, Hitler je držao američko društvo – osim njemačkih potomaka – prezirno, napominjući da je “napola judaizirano, a druga polovica zanemarena”, piše Daily Mail. Baš zato, Hitler je htio da njegova čistka ne stane samo na europskom tlu.

Kloss napisao knjigu

Knjigu je napisao Heinz Kloss, njemački jezikoslovac koji je prije Drugog svjetskog rata putovao u Sjedinjene Države i koji je tamo bio u kontaktu s antisemitima.

Na naslovnoj strani knjige nalazi se orao iznad simbola svastike, pod nazivom “Ex Libris Adolf Hitler”, što ukazuje da je ona došla iz Hitlerove osobne knjižnice.

Hitler je bio strastveni ljubitelj knjiga i procjenjuje se da je imao do 16.000 knjiga u svojoj zbirci.

Kanadski stručnjaci vjeruju da je ta knjiga vjerojatno dovedena u Sjedinjene Države kao ratni suvenir američkog vojnika 1945., a knjižnica i arhivi Kanade kupili su knjigu od kolekcionara.

Važno djelo za sjećanje na holokaust

Knjiga će biti sačuvana u zbirci Jacob M. Lowy u kanadskoj prijestolnici gdje arhivisti drže druga djela važna za sjećanje na holokaust.

“To nam omogućuje da obrazujemo i zagovaramo što potpunije povijesne zapise”, rekao je arhivar knjižnice Guy Berthiaume.

‘Istinita povijest utkana je iz mnogih izvora, a tek kada se povijest predstavi u cijelosti, ona može poduprijeti slobodnu razmjenu ideja koja leži u srcu demokratskog društva.’, zaključio je.

(Global CIR/Daily Mail/Net.hr)

Komentiraj