ALBANSKI MINISTAR ODGOVORIO DAČIĆU: Vi ste ovdje treći ministar sa Kosova…

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj rekao je šefu srbijanske diplomatije Ivici Dačiću u Bukureštu, da su na sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije, tri ministra spoljnih poslova iz tri države porijeklom sa Kosova, prenosi danas Koha.net.

Albanski ministar odgovorio Dačiću: Vi ste ovde treći ministar sa Kosova

Na sastanku u petak, Dačić je izrazio “uznemirenje” jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra, što je isprovociralo Cakaja.

“Zašto Kosovo ima dva ministra spoljnih poslova za stolom. To je teška provokacija ministra spoljnih poslova Edija Rame”, kazao je Dačić.

Prema portalu, na Dačićev komentar odmah je reagovao ministar Cakaj.

“U stvari gospodine ministre, trebalo je ranije da budete isprovocirani, jer je Kosovo imalo dvojicu ministara spoljnih poslova. Ima jedna rečenica koja kaže da ‘kada ima dva ima i tri’. Vi ste iz Prizrena, zar ne, ja sam Albanac sa Kosova i ovde predstavljam Albaniju”, rekao je Cakaj.

Albanski premijer Edi Rama istovremeno je ministar spoljnih poslova, dok je Cakaj ministar spoljnih poslova na dužnosti, pošto mu je Rama preneo sva ovlašćenja šefa albanske diplomatije.

Na sastanku je bio i šef kosovske diplomatije Behdžet Pacoli, treći ministar porijeklom sa Kosova.

(Global CIR/Agencije)


Komentiraj