METEOR EKSPLODIRAO NA NEBU! Kiša kamenja pala na krovove kuća…

Stanovnici zapadne Kube prijavili su u petak da je mali meteor udario u ostrvo, izazvavši snažnu eksplozije. Kako prenose agencije, u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Fotografija korisnika/ce Fátima Rivera Amador.

Meteor je eksplodirao na nebu, usljed čega su se razbili prozori, a kiša kamenja pala je na krovove kuća, izjavili su svjedoci.

Kubanci su brzo prešli na društvene mreže, podijelili fotografije i video snimke neobične pojave. Neki su eksploziju, koja se dogodila blizu grada Vinjalesa u pokrajini Pinar del Rio, uporedili sa zvukom aviona.

Upravo sam čula čudnu eksploziju sa snažnom vibracijom. Da li neko zna o čemu se radi?”, napisala je na Facebooku Flavija Sahira, stanovnica Vinalesa.

Nezavisni novinar Ignasio Luis Gonzales Vidal rekao je da je čudan zvuk najvjerovatnije izazvao kubanski avion, međutim, potvrde vojnih zvaničnika i dalje nema.

Nebesko tijelo ostavilo je veliki trag na nebu, a kiša kamenja pala je na zemlju. Eksplozija se dogodila usred dana, pa su mnogi mještani uspjeli da ovaj nebeski spektakl snime mobilnim telefonima.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj