SDA SARAJEVO TRAŽI HITNU SJEDNICU: Vlast u KS prespavala elementarne nepogode

Nakon obilnih padavina tokom proteklog vikenda velike poplave zadesile su Bosnu i Hercegovinu, a nisu zaobišle ni Kanton Sarajevo. Nakon što su se iz korita izlile Bosna i Zujevina najviše su pogođena područja u općinama Hadžići, a opasnost prijeti i nekim područjima općine Ilidža, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

“Lokalno stanovništvo pretrpjelo je štete koje samo neće moći nadoknaditi. Kantonalna vlast, ne želeći valjda prekidati odmor, uopće nije reagirala. Sramotno je da se premijer Edin Forto nije udostojio sazvati vanrednu sjednicu Vlade niti se oglasio u javnosti, a niko se od ministara nije pojavio na terenu.

Vlast je prespavala elementarne nepogode, pokazujući da je se ne dotiču stvarni problemi građana. Upravo kada treba da radi, Vlada spava i još jednom potvrđuje da nije sposobna nizašta, osim za demagogiju i praznu priču”, saopšteno je iz SDA.

Zastupnik SDA u Skupštini KS Mirza Čelik zatražio je da se hitno sazove sjednica i pomogne građanima.

– Poslao sam e-mail zastupnicima Skupštine KS da se sazove hitna sjednica, jer građanima je potrebna materijalna pomoć za sanaciju šteta koje je prouzrokovalo nevrijeme. Sjednicu može već sutra (ponedjeljak) zakazati predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković, ako prihvati moju inicijativu, kazao je Čelik.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj