TURSKA IMA DIREKTNE KONTAKTE SA SIRIJSKOM VLADOM! Erdogan: Lideri mogu da prekinu, ali obavještajne jedinice mogu komunicirati zarad svojih interesa

Turska je zadržala kontakte sa sirijskom vladom na niskom nivou, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, iako je Ankara podržavala ‘pobunjenike’ koji su se godinama borili protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Erdogan je ranije govorio za Asada da je terorista i nekoliko puta tokom osmogodišnjeg konflikta zahtijevao od sirijskog lidera da mora otići sa vlasti, podseća Rojters.

Također, šef turske Mevlut Čavušoglu kazao je nedavno da Ankara ima indirektan kontakt sa Damaskom preko Rusije i Irana. Erdogan je danas rekao da Turska ima i direktne kontakte sa sirijskom vladom.

„Spoljna politika sa Sirijom se nastavlja na niskom nivou”, rekao je on za televiziju TRT, dodavši da obavještajne službe djeluju drugačije od političkih lidera.

„Lideri mogu da prekinu. Ali obavještajne jedinice mogu da komuniciraju zarad svojih interesa. Čak iako imate neprijatelja, ne treba da prekidate veze. Možda će vam trebati kasnije”, rekao je Erdogan.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ma neće još otvoreno da kaže, sve će biti ok!!!!!!

    Reply

Komentiraj