PRVE PUKOTINE U BH. BLOKU! Čelnik SDP-a TK: Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina

Večerašnjom odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina i smatram da trebamo ući u vlast na svim nivoima vlasti, lični je stav predsjednika SDP-a Tuzlanskog kantona Envera Bijedića nakon odluke Bh. bloka da ne kreće u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u Federaciji BiH i na nivou države.

“U ovom trenutku smatram da je država ugrožena od strane etno-nacionalnih partija koje gravitiraju prema Beogradu i Zagrebu. U ovom trenutku moramo više patriotske ciljeve realizirati na način da uđemo u vlast na svim nivoima te da iznutra pokušamo promijeniti neke stvari koje objektivno nisu valjale. Ali, iz opozicionih klupa to nećemo nikada promijeniti”, kazao je Bijedić za Klix.ba. 

Bijedić je kazao da večerašnja odluka Bh. bloka nije konačna, s obzirom na to da će Predsjedništvo SDP-a prekosutra pripremiti sjednicu Glavnog odbora stranke koja će biti održana u subotu.

“Na Glavnom odboru ćemo raspravljati oko svega toga. Kako će se glasati, ja ne znam, ali stav 90 posto članova Kantonalnog odbora SDP-a TK je da se ide u vlast”, istakao je Bijedić.

Na naš upit kako će se sve ovo odraziti na Tuzlanski kanton, s obzirom na to da je SDP TK ranije donio zaključak da se krene u razgovore sa SDA i PDA, Bijedić je kategorično odgovorio da će Bh. blok ili njegov dio formirati vlast u Tuzlanskom kantonu.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ma rasturit će se SDP-kao prošli put DF. Ovo je baš krenulo niz brdo.Ako imaš političara za narod (po djelima ćeš ih poznati po hrabrosti jedan i jedini Bake),a nemaš naroda da stane većinom uz njega odabrali su strančice Peđu i ine… Bošnjaci su svojom Nezainteresiranošću,neaktivnošću,apatijom sudjelovali u svemu lošem što nam se sada događa.Pomozi sebi sam pa će ti i Bog pomoći,…sreća prati hrabre. “U očekivanju Godo-a” Drama u svojoj ideji portretira besmisao i besciljnost života . Ta ideja stavlja je u okvir teatra apsurda te povezuje s filozofijom egzistencijalizma. Likovi iščekuju Godoa i tako postaju žrtva neke veće sile, koja protiv njihove volje upravlja njihovim životima i prisiljava ih na fizičku i duhovnu stagnaciju. Čitatelju nije jasno da li oni ne mogu ili ne žele otrgnuti se iz te situacije, iako se čini da sam pisac poručuje kako je stvar u ovom prvom. Nekoliko puta oni odluče otićiu zagrljaj SDA, ali onda ih nešto zaustavi, nekakva nada ili strah (nada da će stvari biti bolje ako dočekaju Godoa i strah da će biti gore ako ga ne dočekaju). Likovi su robovi vlastitih uvjerenja……..

    Reply

Komentiraj