IZVUKLI TIJELO IZ AVIONA S DNA LA MANCHEA: Je li riječ o poginulom nogometašu Emilianu Saleu?

Nakon što je prije tri dana na dnu La Manchea pomoću sonara i podvodnih kamera locirana olupina aviona Piper Malibu u kojem su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson te pronađeno tijelo jednog od stradalih, još nije potvrđeno o kome je od njih dvojice riječ.

Avion se srušio u more prije dva tjedna, a u njemu je uz pilota bio 28-godišnji argentinski nogometaš, dotadašnji igrač francuskog Nantesa, koji je potpisao ugovor s Cardiff Cityjem.

Pronađeno tijelo predano mrtvozorniku

Prema pisanju BBC-japronađeno tijelo prevezeno je na otočić Portland i predano mrtvozorniku, a nalaz obdukcije i identitet stradaloga trebao bi bit poznat tijekom današnjeg dana.

Službena potraga bila je obustavljena 24. siječnja kada je Lučka kapetanija u Guernseyju priopćila da su šanse za pronalaskom preživjelih “posve minimalne”.

Nakon što je Odred za istragu zrakoplovnih nesreća (Air Accident Investigation Branch, AAIB) odustao od vrlo skupe potrage, stotine pozbatih nogometaša poput Lionela Messijai Kyliana Mbappea pokrenuli su crowdfunding kampanju i prikupili novac potreban za nastavak potrage, koja je koncem prošloga tjedna rezultirala pronalaskom olupine aviona, a potom i tijela jednog od dvojice stradalih.

AAIB je priopćio kako zbog loših vremenskih uvjeta i snažnih morskih struja zasad nisu uspjeli na površinu izvući čitavu olupinu aviona te da će cjelovito izvješće o potrazi biti objavljeno najkasnije za mjesec dana.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj