PROSJEČNA PLATA U BiH VEĆA NEGO U SRBIJI, MANJE SMO ZADUŽENI OD SUSJEDA, BILJEŽIMO PORAST IZVOZA! Izetbegović odgovorio kritičarima iz Bh. bloka i pozvao ih da pojačaju ‘motor SDA’

Nakon odluke Bh. bloka da ide u opoziciju na federalnom i državnom nivou, lider SDA Bakir Izetbegović je u Dnevniku D, odgovarao na pitanja kako dalje u proces uspostave vlasti i je li ovo konačan stav stranaka okupljenih u Bh. bloku. Također iskoristio je priliku odgovorio na neprestane kritike građanskih i lijevih opcija kako SDA nije učinila dovoljno na reformskom putu u proteklom mandatu.

-Oni koji nas sprječavaju da donesemo Zakon o radu, Zakon o akcizi, koji tvrde da će sve poskupiti, da će eksplodirati cijene, sada se prave ludi jer ništa nije poskupilo. Oni kažu da mi nismo dovoljno uradili za reformski put. Pa neka izvole, neka uđu sa nama da to zajedno poguramo. Da ta dva motora upalimo pa da poguramo u pravom smijeru.

Dakle, sprječavaju nas uporno, svi smo svjedoci toga. Stavljali su prepreke reformskim procesima i onda kažu da nije dovoljno urađeno. A jeste. U takvim je okolnostima relativno dosta urađeno. Ako BiH ima veću prosječnu platu od Srbije, ako je BiH daleko manje zadužena nego Srbija i Hrvatska, ako je BiH prva po porastu turističkih noćenja i prva po rastu izvoza, onda ti rezultati nisu tako loši kako pričaju.

Ako mi u ovom času otvaramo 10 mega projekata na Koridoru 5C, izgradnji tunela, blokova energetskih itd…unatoč preprekama koje su nam pravili, onda se ne može reći da je to tako loša vlast. I u toj vlasti je SDA najsnažnije vukla naprijed, zašto sada gasiti taj motor, treba ga ojačati, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je kazao kako je pozivao tu ‘četvrtu’ komponentu, koja treba biti neutralna i građanska, da se pridruži u formiranju vlasti, ali i dodaje kako ona mora biti proširena u cijeloj BiH i nipošto ne bi trebala napadati drugi patriotski blok kojeg predvodi SDA.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Mogu samo da te mrze predsjedniče i ništa više,tebe i tvoju porodicu jer ne živimo u Velikoj Srbiji, Nije im išlo po planu….Sada traze treci Entitet ni to im ne ide po planu. Udruzeni zlocinacki poduhvat je osudjen….domaci izdajnici se udruzuju kao svake pudlice i opet ti nemogu nista,ostaje samo MRZNJA….Mržnja prema predsjedniku Bakiru i SDA je jedno moze se reci patolosko ludilo, to se da vidjeti zaključiti ima puno osnova i materijala. Sa druge strane BIH je ekonomski ispred Srbije više koraka. Uskoro ćemo u Nato pakt, mi smo sljedeći poslije
    Makedonije BIH je na redu i oči su prema nama okrenute,Srbiju čekaju mnogi uvjeti, od svih njenih komšija. VOJVODINA, SANDZAK, PREŠEVSKA DOLINA, NEGOTINSKA KRAJINA, OD BUGARSKE MNOGA IZNENAĐENJA. USLOV ZA USLOVOM. Nismo im mi krivi sami su maštali o velikoj SRBIJI…………………………….BAKIRE VOLIMO TE SAMO NAPRIJED

    Reply

Komentiraj