SENATORKA INDIJANSKIH KORIJENA OBZNANILA PREDSJEDNIČKU KANDIDATURU! Tramp na Twitteru: ‘Pocahontas’ je ušla u trku za Bijelu kuću!

Američki predsjednik Donald Tramp oglasio se na Twitteru povodom vijesti da se demokratska senatorka Elizabeth Warren zvanično kandidirala za predsjednicu, koristeći za nju nadimak Pocahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živjela u 17. vijeku i ovjekovječena je u istoimenom Disneyovom crtanom filmu.

Warren se u četvrtak po treći put za sedam dana starosjediocima SAD-a izvinila zbog toga što se 1986. godine, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao “američka Indijanka”.

‘Pogrešan potez’

Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namijenjene da potvrde priču o njenom porijeklu iz plemena Cherokee, što su vođe Cherokeeja ubrzo ocijenile “neodgovarajućim i pogrešnim” potezom.

“Danas je Elizabeth Warren, koju ponekad nazivam Pocahontas, ušla u trku za predsjednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsjednički kandidat američkih starosjedioca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na ruti kampanje, Liz!”, poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj