‘KU KLUX KLAN’ UPRAVLJA BIJELOM KUĆOM?! Maduro: Neću dozvoliti ulazak ‘humanitarne pomoći’ u Venecuelu jer time žele opravdati intervenciju!

Venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro izjavio je da je administracija predsjednika SAD-a Donalda Trampa “banda ekstremista” i optužio Washington za krizu u Venecueli.

Maduro je u intervjuu BBC-u rekao da neće dozvoliti ulazak humanitarne pomoći u Venecuelu jer je to način da SAD opravdaju intervenciju.“Oni prizivaju rat da bi zauzeli Venecuelu”, rekao je Maduro.

Odnosi između dvije zemlje dodatno su pogoršani od kada je Trump priznao opozicionog lidera Juana Guaida za privremenog predsjednika. Guaido je, u međuvremenu, pozvao na održavanje novih demonstracija protiv Madura.

Predsjednik Venecuele izjavio je da se nada da će “snaga opšteg javnog mnijenja poraziti grupu ekstremista u Bijeloj kući.

“To je politički rat imperije SAD-a, interesa ekstremne desnice koja danas vlada, rat Ku-Klux-Klana, koji upravlja Bijelom kućom, da se zauzme Venecuela”, rekao je Maduro u Caracasu.

On je ocijenio da je Trump “bijeli rasista javno i otvoreno”.

“Oni nas mrze zato što vjeruju samo u svoje interese i u interese SAD-a”, rekao je Maduro.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Nisu ni sve zemlje Europske unije odbacile Nicolása Madura. Italija, Grčka, Rumunjska, Irska, Bugarska, Cipar, Malta i Slovačka ne podržavaju prijedlog Guaidóa i zbog blokade EU nije donijela odluku.Veliki geopolitički i gospodarski akteri kao što su Kina, Rusija, Turska, Iran, Meksiko i Južna Afrika, kao i države Kariba, CARICOM i Parlasur u parlamentu Mercosura, kao i vlade Latinske Amerike poput Kube, Bolivije i Nikaragve ne priznaju drugog predsjednika osim Nicolása Madura.Venezuela je prva zemlja na svijetu s najvećom količinom naftnih rezervi, osma s najvećom količinom plina, vrijednost njenih zlatnih rezervi premašuje bruto domaći proizvod Čilea ili Danske, vrijednost njezinih rezervi željeza premašuje BDP Meksika ili Španjolske, vrijednost rezervi dijamanata premašuje BDP Paragvaja ili Bolivije.

    Reply

Komentiraj