PROVINCIJA KUNEITRA: Izrael napao bolnicu i osmatračnicu u Siriji

Izraelska artiljerija napala je bolnicu i osmatračnicu u južnoj sirijskoj provinciji Kuneitra, nedaleko od granice sa Izraelom, prenijela je sirijska državna agencija Sana.

U napadu nije bilo žrtava, jer je bolnica, kako je navedeno, napuštena i jedino je pričinjena materijalna šteta, prenijela je agencija Rojters.

“Cilj napada je bila bolnica u Kuneitri koja je uništena sa nekoliko topovskih granata. Meta napada je bila i opservatorija u Džubata el Hašabu”, javila je televizija Ikbarija (Ikhbariya).

Prema podacima kanala, granatirano je i područje Tel el Darija.

Guverner provincije Kunejtra Hama Dbajat je rekao Sputnjiku da su izraelski tenkovi ispalili pet granata na tu provinciju.

U januaru je izraelska vojska potvrdila da napada iranske vojne mete u Siriji, nakon što je izvela vazdušni napad tokom dana nedaleko od aerodroma u Damasku, podsjetila je agencija AP.

Izraelske vazdušne snage mjesecima gađaju iranske snage i pripadnike libanskog Hezbollaha u Siriji, upozoravajući da neće tolerisati njihovo stalno vojno prisustvo u toj zemlji

Lider Hezbollaha Hasan Nasraklah upozorio je Izrael krajem januara da ako nastavi sa napadima u Siriji, loša procjena može cijeli region da povuče u rat.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj