VIDEO: Snijeg po prvi put u havajskom nacionalnom parku

U ponedjeljak je zimska oluja pomela havajske otoke, noseći sa sobom olujne vjetrove, jake pljuskove, visoke valove, pa čak i snijeg u nacionalnom parku, piše CNN.

Snijeg po prvi put u havajskom nacionalnom parku

Dužnosnici Državnog odjela za zemljište i prirodne resurse izvijestili da snijeg pada u Nacionalnom parku Polipoli u Mauiju, a snijeg se predviđa i u nekim drugim područjima.

“Možda prvi put ikada pao je snijeg u havajskom nacionalnom parku. Nacionalni park Polipoli na Mauiju prekriven je snijegom. To je najniža nadmorska visina na kojoj je snijeg ovdje zabilježen, Polipoli se nalazi na 1,800 m nadmorske visine”, rekao je  DLNR (Department of Land and Natural Resources).

Jaki vjetrovi tijekom vikenda

Meteorologinja CNN-a Monica Garrett, izjavila je da će se vjetrovi smiriti i da će se vremenski uvjeti poboljšati tijekom dana.

Tijekom vikenda zabilježeni su vjetrovi koji su puhali brzinom od 100 do 300 kilometara na sat, a najviša brzina izmjerena je u jednom naletu kod vulkana Mauna Kea.

U nekim su područjima otvorena su skloništa za evakuaciju, ali zbog padanja grane zatvoren je zoološki vrt Honolulu. Plaže i parkovi su također zatvoreni.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj