NAŠE RAKETE MOGU PUTOVATI VRLO DALEKO! Netanyahu prijeti napadima širom Bliskog istoka

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zaprijetio je danas da bi Izrael mogao ciljati pozicije koje podržava Iran širom Bliskog istoka. 

– Naše rakete mogu putovati vrlo daleko i da se suprotstave svakom neprijatelju, uključujući saveznike Irana u našem regionu – rekao je on u pomorskoj bazi u Haifi dan nakon što je visoki iranski komandant zaprijetio da će sravniti sa zemljom taj grad ako Sjedinjene Američke Države napadnu Iran.

Netanjahu, koji je također ministar odbrane, objasnio je da Izrael “stalno djeluje u skladu s potrebom da spriječi Iran i njegove saveznike da se učvrste duž sjeverne granice (Izraela) i u širem regionu”.

Iranski saveznici u regionu su libanski Hezbolah, nekoliko ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze i šiitske milicije u Iraku, navode izraelski mediji.

Netanjahuov biro objavio je njegovu fotografiju u bazi s oficirima uprkos nedavnoj instrukciji vrhovnog tužioca da premijer ne smije da koristi slike s vojncima da se to ne bi shvatilo kao izborna propaganda pred prijevremene izbore zakazane za 9. april.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj