POŠTOVATI NAČELA UN-a: Rusija upozorila SAD da ne primijenjuje silu u Venezueli

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je u utorak američkog kolegu Mikea Pompea da Sjedinjene Države ne ‘primjenjuju silu’ u Venezueli, istaknula je Moskva pošto je Washington spomenuo mogućnost vojne intervencije

U telefonskom razgovoru održanom ‘na američki prijedlog’, Sergej Lavrov je upozorio da se SAD ne treba miješati u unutarnje poslove Venezuele, a napose na primjenu sile kojom Washington prijeti, ‘kršeći tako međunarodno pravo’, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

‘Izrazio je spremnost za konzultacije o venezuelskom pitanju uz poštovanje UN-ovih načela’, dodao je isti izvor.

Moskva je izvijestila da je Lavrov tijekom tog razgovora kritizirao spremnost Washingtona na uvođenje novih sankcija Moskvi u vezi s trovanjem bivšeg dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja u ožujku u Engleskoj.

‘Istaknuo je da bi takva, ničim opravdana mjera Washingtona samo pogoršala situaciju u vezi s bilateralnim vezama i međunarodno ozračje’, istaknulo je rusko ministarstvo.

Vlasti i narod Venezuele su zahvalni zbog podrške Rusije

Vlasti i narod Venezuele zahvalni su Rusiji zbog podrške u trenutnoj političkoj situaciji u toj zemlji i oštro se protive spoljašnjem miješanju, izjavio je venecuelanski ambasador u Moskvi Karlos Rafael Faria Tortosa.

On je u obraćanju poslanicima Vijeća Ruske Federacije rekao da Rusija štiti Venezuelu i da se, očigledno, zalaže za Ustav, te da se protivi miješanju u unutrašnja pitanja Karakasa.

– Naš narod, Vlada i predsjednik Venecuele Nicolas Maduro veoma su zahvalni vama i ruskoj Vladi – istakao je ambasador Venezuele.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] POŠTOVATI NAČELA UN-a: Rusija upozorila SAD da ne primijenjuje silu u Venezueli […]

Komentiraj