VETERINARI ‘ODLEDILI’ NEUSTRAŠIVU MAČKU? Fluffy se vratila “s onog svijeta”

Predivna sivo-bijela mačka Fluffy iz malog gradića Whitefish u američkoj državi Montana, krenula je u avanturu bez znanja vlasnika, koji su je tražili po temperaturi od – 18°C i pronašli sasvim zaleđenu.

Na veterinarskoj klinici Kalispell, ustanovljeno je da mačka ima tjelesnu temperaturu samo 30°C, a po tumačenju doktora Jevona Clarka, ona mora iznositi 38°C ili 39°C.

Nakon nekoliko pokušaja, veterinari su uspjeli dati maci injekcije te su je grijali na različite načine: sušilom za kosu, mlakom vodom, električnim toplim ručnicima…

Piše: Džana Mujadžić

Napokon su je stavili pod stakleno zvono te se trogodišnja Fluffy polako probudila i poslije nekoliko sati je odnesena u svoj dom zamotana u tople pokrivače.

Lijepa i neustrašiva maca voli šetati i često spava vani. Vlasnici koji su u toku nevremena bili odsutni, nisu znali da je ranjena, zbog čega se zaglavila u snijegu, ne mogavši se normalno kretati. Već je u dobrom stanju, ali sada zimu posmatra kroz prozor, smještena uz topli kamin. 

Njezin ‘povratak u zivot’ se prepričava po cijeloj Montani, a zahvaljujući društvenim mrežama postala je svjetska atrakcija.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj