POČELO ‘OSIPANJE’ KADROVA?! Predsjednik SDP-a najavio isključenje Damira Nikšića iz partije

Večerašnje gostovanje prvog čovjeka SDP-a u Centralnom dnevniku FACE TV-a samo je potvrdilo ranije sumnje i predviđanja bh. javnosti kako se najsnažnija lijeva politička opcija u BiH nalazi u velikoj krizi.

Slikovni rezultat za nermin nikšić i damir nikšić

Lider SDP-a Nermin Nikšić je pokušavao objasniti posljednje odluke Glavnog odbora o nekoaliranju sa ‘nacionalnim strankama’ te kako će se one odraziti na državne interese.

Komentirao je i incident na sjednici Glavnog odbora, čiji je glavni akter bio njegov prezimenjak Damir Nikšić. Predsjednik SDP-a je potvrdio da nije u srodstvu sa Damirom Nikšićem te naglasio kako će odluku o sankcijama zbog Nikšićevog ponašanja donijeti organi stranke.

-Smatram da je to neprimjeren ispad koji zaslužuje sankciju. U skladu sa statutom će biti neka sankcija. Vrlo su ružne uvrede i to nikome ne smije biti dopušteno-kazao je Nikšić.

Na pitanje voditelja kakvu sankciju bi sam izrekao, Nikšić nije dvojio:

Ja znam koju bih sankciju donio, isključenje iz SDP-a je primjereno. Sam se doveo u tu situaciju – kazao je prvi čovjek SDP-a.

Ovom najavom i zvanično počinje ‘osipanje’ kadrova SDP-a, jedan je od komentara pratilaca društvenih mreža. Koliko je ovaj komentar na tragu istine, vrijeme će pokazati.

Najavu isključenja iz stranke na svojoj zvaničnoj facebook stranici komentirao je i sam Damir Nikšić, riječima:

‘Slavlju članova i glasača SDA povodom mog isključenja iz partije pridružili su se i mnogi članovi SDP-a.’

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Ma od SDP-a nema ništa a izdržati još 4 godine opozicije vodi ih u nestanak.

    Reply
    • Sada će ih Damir satrati u skupštini, Lažna ljevica lažni socijaldemokrati, ideologija meni je dobro za ostale me baš briga. Ovim i ovakvim potezom SDP će izgubiti.

      Reply

Komentiraj