TRAMP POVUKAO POTEZ OD KOJEG SE STRAHOVALO: ‘Pa to su radili i drugi predsjednici prije, ali nisu bili toliko uzbudljivi kao ja’

Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je na konferenciji za medije kako će proglasiti vanredno stanje kako bi osigurao sredstva za izgradnju zida na južnoj granici SAD-a, piše CNN. 

Oni nisu bili tako uzbudljivi

On tvrdi kako su njegovi postupci konzistentni s potezima njegovih prethodnika.

“Proglasit ću vanredno stanje, kao što je bilo proglašeno mnogo puta. Proglašavali su ih drugi predsjednici od 1977. godine”, izjavio je Trump i dodao: “To je rijetko kada bio problem. Oni to proglase i nikome nije stalo. Vjerujem kako oni nisu bili tako uzbudljivi”.

‘Mi ne kontroliramo naše granice’

Trump tvrdi kako on to čini kako bi se suočili s ‘invazijom SAD-a s drogama, krijumčarima ljudi, sa svim vrstama kriminalaca i bandi’.

“Mi ne kontroliramo naše granice. Moramo se suočiti s krizom nacionalne sigurnosti na južnoj granici i mi ćemo to učiniti, na ovaj ili na onaj način”, izjavio je američki predsjednik.

Reakcija Demokrata

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi i čelnik Demokrata Chuck Schumer objavili su zajedničku izjavu za medije u kojoj su naveli kako Trumpovo proglašavanje vanrednog stanja čini nepovratnu štetu američkom ustavu.

Isto tako, naveli su u izjavi kako kriza na granici na koju se poziva američki predsjednik ne postoji. Pozvali se republikance da im se pridruže u borbi protiv proglašenja vanrednog stanja.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj