VUČIĆ PREDLAŽE: Beograd i Zagreb se trebaju ugledati na Srbe i Hrvate u BiH!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Beograd i Zagreb treba da se ugledaju na Srbe i Hrvate u BiH, koji su bliži zato što moraju da žive i rade zajedno da bi opstali. On je novinarima u Minhenu rekao da će i Srbija i Hrvatska morati da rade i žive zajedno da bi opstale. 

“Suština je u tome da mi i Hrvati, ukoliko ne budemo bolje razumjeli jedni druge i ne budemo podržavali jedni druge, pitanje je da li ćemo opstati i jedni i drugi”, dodao je on. 

Vučić, koji je na marginama Minhenske konferencije o sigurnostii nakratko razgovarao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, istakao je da će Srbija raditi sve što je moguće da izgradi bolje odnose sa Hrvatskom.

“Želimo da vi to razumijete, ni na koji način vas ne ugrožavamo, niti ćemo. A sasvim smo sigurni da ni u Hrvatskoj niko nema namjeru da na bilo koji način ugrožava nas”, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li se išta poboljšalo u srpsko-hrvatskim odnosima, godinu dana od njegove posjete Zagrebu, Vučić je rekao da ne može da kaže da je napad na srpske sportiste u Splitu bilo kakvo poboljšanje, naprotiv.

“To je užas što se dogodilo. Kod nas hrvatski sportisti nisu napadani. To što rade navijači, to je jedna stvar, ali da se to dogodi hrvatskom sportisti, to je nemoguće u Srbiji”, istakao je on.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] predsjednik Aleksandar Vučić na marginama Sigurnosne konferencije u Minhenu kazao kako se ‘Beograd i Zagreb trebaju ugledati na vladajuće lidere Srba i Hrvata u BiH koji rade zajedno ….  Pored toga što ova rečenica implicira da su Srbi i Hrvati navodno ugroženi u BiH, vjerovatno […]

Komentiraj