OTKRIVENO ZBOG ČEGA SE ŠEŠELJ ZALJUBIO U KOLINDU?! Bivši predsjednicin savjetnik tvrdi: Obećala je Vučiću da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”

Kabinet predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović odbacio je tvrdnje njenog bivšeg savjetnika za unutrašnju politiku Mate Radeljića da je Aleksandru Vučiću obećala da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” ili “genocid u Srebrenici”, poručivši da je ispod svake razine ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

– Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-ih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje – izjavila je Ivana Crnić, portparol Ureda predsjednice na upit medija o izjavi Mate Radeljića. 

On je za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”. 

RTL je pitao Radeljića na koga je predsjednica mislila kada je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi koju je svojedobno dala da je “Za dom spremni” historijski hrvatski pozdrav, rekla da je pogriješila, i to zato što joj je to više puta rekao neko od njezinih savjetnika.

– Ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli – kazao je Radeljić za RTL. Također izjavio je da predsjednica ni u jednom svom govoru nakon posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj nije spominjala te termine.

Da li se zbog ovog ‘dila sa Vučićem’ četnički vojvoda Vojislav Šešelj zaljubio u Kolindu neka javnost prosudi. U svakom slučaju niko ne može osporiti da je tu bilo nekih ‘varnica’.

VEZANE VIJESTI:

(Global CIR/RTL)

  1. […] ustvrdio je da je Grabar-Kitarović navodno ranije obećala srbijanskom predsjedniku da neće koristiti termine ‘velikosrpska agresija’ i ‘genocid u Srebrenici‘, što su iz njenog ureda odmah opovrgnuli. Možda bi Bošnjaci i povjerovali hrvatskoj […]

Komentiraj