‘IZGUBIT ĆETE SVE, DANI SOCIJALIZMA SU ODBROJANI’: Tramp poručio vojsci Venecuele: Ako ne prihvatite Guida, suočit ćete se s posljedicama…

Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je venezuelansku vojsku da riskira svoje živote i budućnost podržavajući predsjednika Madura u oštrom govoru ostavljajući  “sve opcije” otvorenim kako bi donio ‘demokraciju toj latinoameričkoj zemlji’.

“Tražimo mirnu tranziciju vlasti, ali sve su mogućnosti otvorene”, izjavio je Tramp, govoreći u ponedjeljak na Međunarodnom sveučilištu Florida u Miamiju. Izravno se obraćajući venecuelanskim vojnicima koji i dalje podupiru predsjednika Nicolasa Madura, dao im je mogućnost da prihvate samoproglašenog “privremenog predsjednika” Juana Guaida uz “velikodušnu ponudu amnestije”, ili suočavanje s posljedicama drugačijeg ponašanja odakle ‘ne postoji način izlaska’.

“Izgubit ćete sve”, upozorio je. „Poručujem svakom službeniku koji pomaže Maduru da ostane na mjestu: ‘Oči cijelog svijeta su usmjerene u vas, sdanas i svaki dan u budućnosti.'”

Tramp je proglasio da su “dani socijalizma i komunizma odbrojani”, okrivljujući “Madurovu diktaturu” za sve nevolje Venezuele. “Narodi koji vole mir, voljni su pomoći Venezueli da povrati svoju demokraciju, svoje dostojanstvo i svoju sudbinu”, rekao je Tramp propraćen zvižducima iz publike.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] ‘IZGUBIT ĆETE SVE, DANI SOCIJALIZMA SU ODBROJANI’: Tramp poručio vojsci Venecuele: Ak… […]

Komentiraj