NEČIJI NAM GLASOVI JEDNOSTAVNO NE TREBAJU! Junker traži isključenje Orbanove partije iz Evropske narodne stranke

Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebala bi napustiti Evropsku narodnu stranku, izjavio je večeras predsednik Evropske komisije ŽŽan-Pol Junker i pri tome uporedio Orbana sa liderkom francuske krajnje desnice Marin Le Pen.

“Oni nisu glasali za mene. Nije ni krajnja desnica. Sjećam se da je Marin Le Pen rekla ‘Ne glasam za vas’. Na to sam joj rekao ‘Ne žželim vaš glas’. Postoje neki glasovi koje ne žželite”, rekao je Junker, prenosi Rojters.

Neobično ošštar komentar Junker je iznio u Štutgartu u Njemačkoj nakon što je mađarska vlada predstavila novi plakat kojim optužžuje Junkera i američkog filantropa mađarskog porijekla Džžordžža Sorosa da žžele Mađarsku preplaviti migrantima, prenosi Rojters.

“Protiv lažži ne možžete mnogo da učinite”, rekao je Junker i dodao da bi Manfred Veber koji je izabran za glavnog kandidata EPP na predstojećim izborima za Evropski parlament, trebao da se zapita “da li mu treba taj glas”.

Kako se navodi, sve su glasniji pozivi da se Fides, zbog svoje oštre antibriselske i antimigranstke kampanje, izbaci iz EPP-a, grupe koja okuplja stranke kršćanskih demokrata i desnog centra.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj