TRAMP PREDVIĐA BUDUĆNOST: ‘Sjeverna Koreja će se brzo razviti ako se odluči za denuklearizaciju’

Američki predsjednik Donald Tramp predvidio je u srijedu Sjevernoj Koreji “fantastičnu” budućnost ako se njegov “prijatelj” Kim Jong-un opredijeli za denuklearizaciju.

Sjeverna Koreja ima fantastičan potencijal

“Vijetnam se razvija kao malo koja zemlja u svijetu. I Sjeverna Koreja će – i to veoma brzo – ako se odluči za denuklearizaciju”, objavio je Tramp na Twitteru nekoliko sati prije susreta u Hanoju sa sjevernokorejskim čelnikom.

Istaknuvši da izolirana zemlja koja je trenutačno na udaru niza međunarodnih sankcija ima “fantastičan” potencijal, rekao je da njegov “prijatelj”, kako je nazvao Kim Jong-una, ima “priliku kakva se rijetko pruža”.

“Uskoro ćemo doznati. Jako zanimljivo!”, zaključio je stanar Bijele kuće.

Sastanak dvoje čelnika

Dvojica čelnika se trebaju sastati u četiri oka u srijedu navečer, nakon čega je predviđena večera na kojoj će biti i njihovi savjetnici. U četvrtak se trebaju ponovo sastati.

Na njihovu prvom susretu na vrhu u Singapuru u lipnju Kim Jong-un je obećao da će “raditi na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka”. No ta nejasna formulacija i izostanak konkretnog pomaka zadnjih mjeseci potaknuli su sumnju u mnogih promatrača.

(Global CIR/Agencije)


Komentiraj