NIJE SAVRŠENA, ALI JE MENI NAJLJEPŠA! Edin Džeko uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti

Dokazani patriota, kapiten nogometne reprezentacije BiH i član italijanske Rome Edin Džeko povodom Dana nezavisnosti BiH uputio je čestitku svim građanima naše zemlje povodom Dana nezavisnosti kazavši da jedino ko nije bio u BiH ne zna koliko se ona može voljeti.

Slikovni rezultat za edin džeko reprezentacija bih

“Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti. Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio”, kaže Džeko.

On ističe da su Bosanci i Hercegovci rasuti po cijelom svijetu, ali da sportisti rade na tome da pokažu šta je zapravo BiH.

“Svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo.”

“Dijamant” poručuje da baš voli što je rođen kao Bosanac i Hercegovac.

“Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i što imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja. Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine”, poručio je Edin Džeko.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj