BOJKOT ‘REŽIMSKIH MEDIJA’: Nastavak protesta u Beogradu

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” sa skupa u Beogradu večeras su poručili aktuelnoj vlasti Srbije da neće stati u borbi protiv “subaša i lokalnih kabadahija” i dok ne povrate otetu slobodu.

"Vučiću ne tjeraj narod da se ponovo stidi da kaže da je iz Srbije"

Okupljeni su pozvali radnike Radio-televizije Srbije da bojkotiraju rad te, kako su naveli, “režimske televizije”. 

Bivša sekretarica predsjednika općine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojeg je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje, Marija Lukić rekla je da njena borba nije politička, već da je borba za dostojanstvo, čast i pravdu.

Poslije svih prijetnji ovo je borba za goli život i sve Marije u Srbijikazala je Marija Lukić obraćajući se okupljenima na protestu i dodala da će, ako ne nađe pravdu u Srbiji, ići makar pješke do Strazbura i da neće odustati.

Poslanica Marinika Tepić poručila je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da neće stati dok ga ne pobijede i ne oslobode zemlju od njegove vlasti.

Ona je Vučića pozvala na duel na Radio-televiziji Srbije sa njom i Marijom Lukić kako bi mu objasnile kako on štiti ženska prava.

“Ako se bojiš muškaraca hajde na duel sa mnom, hajde sa Marijom Lukić. Dodji na RTS da ti objasnimo kako vi štitite ženska prava. Izađi Vučiću na crtu kad se već toliko hvališ da se nikoga i ničega ne bojiš na svojim karavanima širom Srbije”, kazala je Marinika Tepić.

Ona je pozvala Vučića da ne tjera narod da se ponovo stidi da kaže da je iz Srbije i poručila: “Ovo je naša zemlja”.

Marinika Tepić je također poručila predsjedniku Srbije i da građani i građanke nisu zaboravili ubistvo lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića, helikopter, Savamalu, Beograd na vodi, Pančićev vrh…

“Sram te bilo, sve ćemo ti naplatiti, branit ćeš se možda sa slobode, jer tvoja vlast je vlast uličara. Sve si oteo građanima, najstarijima penzije, a mladima budućnost”, kazala je ona.

Nakon što pobjede akutelnu vlast, Marinika Tepić je rekla da će se znati red pred lustracionim sudijama, profesionalnim novinarima, radnicima i ratarima, policajcima i vojnicima.

“Znaš samo da lažeš, kradeš, manipulišeš, ukaljaš nepodobne, štitiš nasilnike, a ne znaš da poštuješ svoje građane i zato nećemo stati, nikada nisi razumio da je sloboda neprikosnovena, a istina ljekovita”, kazala je Marinika Tepić i dodala da zato šeta za slobodu.

Organizatori su najavili da je tema ovosedmičnog protesta u Beogradu “Ulicama laži Aleksandra Vučića” i da su pripremili 100.000 naljepnica sa “lažima” predsjednika države. Poručili su Vučući da ne tjera narod da se ponovo stidi da je iz Srbije.

Okupljeni drže transparente “Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove”, “Zbog slobode”, “Probudi se”, “Ustani Srbijo”, “Poštujte zakon”, “”Stop bankarskom teroru”, “Radnici robnih kuća su uz vas”, kao i druge.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj