SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU ZAVIDOVIĆI-BANOVIĆI: U nesreći 11 povrijeđenih, među njima 9 odbojkašica ‘Slobode’

Jedanaest osoba, među kojima devet odbojkašica “Slobode” iz Tuzle, povrijeđeno je danas u sudaru minibusa i kombija, u mjestu Vozuća, na regionalnom putu Banovići – Zavidovići, potvrdio je Srni dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Saobraćajna nezgoda se dogodila oko 11.15, kada su se sudarili minibus “Iveco” kojim je upravljao V.H. iz Tuzle i VW kombi kojim je upravljao H.T. iz Zenice.

“Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla na daljnju obradu i nije poznat stepen povreda”, rekao je dežurni operativni.

Mediji navode da se u kombiju “Iveco” nalazilo 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, koje su putovale u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH sa ekipom Zavidovića.

U OK Sloboda kažu da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

Na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla rečeno je da se uglavnom radi o pacijentima sa povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti.

Vozač kombija H.T. iz Zenice je, prema pisanju medija, odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, a vozač minubusa Vehbija Hasić iz Tuzle je rekao da je na trenutak izgubio svijest prije sudara i da će biti pregledan u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj