KATICA JE SAMOZVANI EKSPERT! Halilović: Moj rad podržava 1.300 policajaca

Halilović je reagovao i na izjavu Admira Katice, ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji je kazao da se ne radi o bilo kakvom političkom utjecaju i da je Haliloviću dato dovoljno vremena. 

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović izjavio je da se on ne bori za funkciju komesara, već da želi skinuti negativnu mrlju koju, kako je rekao, pokušavaju staviti na njegovu profesionalnu karijeru, i to “činjenicama” koje ne mogu dokazati. 

Istakao je da je policijski komesar prva osoba koja treba provoditi zakon te da se na ovaj način vrši destabilizacija sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo.

Halilović je reagovao i na izjavu Admira Katice, ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji je kazao da se ne radi o bilo kakvom političkom utjecaju i da je Haliloviću dato dovoljno vremena.

-Katica je samoprozvani ekspert koji treba da se udostoji jer je nazvao okupljanje policijaca kao grupu, a ustvari radi se potpisima 1.300 policajaca koji su podržali moj rad – naveo je Halilović, prenosi BHRT. 

Naglasio je da je u svakoj zemlji kada toliko pocijskih službenika stane iza komesara ili bilo kojeg drugog zvaničnika policije to ozbiljan znak. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj