SUDOVI NE SMIJU TOLERISATI KLEVETE I LAŽI! SDA: Alija Izetbegović je bio pripadnik partizanskih snaga

SDA smatra sramotnim izigravanjem zakona presudu Općinskog suda u Sarajevu da se odbije tužba koju su članovi porodice rahmetli Alije Izetbegovića podnijeli protiv Milorada Dodika zbog klevete.

-Obrazoloženje Suda da je Alija Izetbegović historijska ličnost, te da o lažima i klevetama koje se o njemu smišljeno izriču treba da “sudi historija”, a ne sudovi kojima je to posao, smatramo nedopustivim izrugivanjem sa pravdom i zdravim razumom. Čista je laž, a izrekao ju je Dodik, da je Alija Izetbegović bio pripadnik nacističkih snaga u Drugom svjetskom ratu i da je prisustvovao mučenju srpskih zarobljenika u logoru u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu – ističu iz SDA i nastavljaju:

-Umjesto da postupa po Zakonu o zaštiti od klevete, uzme u obzir nedvosmislene dokaze da je Izetbegović bio pripadnik partizanskih snaga i da primjereno kazni laž o tome da je prisustvovao mučenju zatvorenika, Sud u Sarajevu je odlučio da sve treba “prepustiti sudu historije”!?

-Očekujemo da se u drugostepenom postupku ovaj slučaj riješi u skladu sa Zakonom, a ne po bilo čijoj slobodnoj interpretaciji i političkoj kalkulaciji – saopćeno je iz SDA.

VEZANE VIJESTI:

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Strašno …

    Reply
  1. […] SUDOVI NE SMIJU TOLERISATI KLEVETE I LAŽI! SDA: Alija Izetbegović je bio pripadnik partizanskih sn… […]

Komentiraj